Valikko Sulje

Parhaat Eurooppa-festivaalit pääsiäisen aikaan

Pääsiäinen on yksi suomalaisten ja myös eurooppalaisten juhlituimmista juhlista. Vaikka pääsiäisen juuret yltävät kauas raamatullisiin aikoihin, jolloin pääsiäisviikkoa juhlittiin ennen kaikkea Jeesuksen ylösnousemuksena, on pääsiäinen tänä päivänä kansallinen juhla, jolloin perheet ja ystävät kokoontuvat keskenään juhlimaan ja herkuttelemaan pääsiäisruoilla.

Erityisesti lapsille tänäkin vuonna pääsiäinen 2019 on odotettu juhla, jolloin pääsiäismunien metsästys, virpominen, rairuohon istuttaminen ja kodin koristeleminen alkaa jo hyvissä ajoin. Myös monille aikuisille pääsiäinen on aika istua alas ja hengähtää, sekä nauttia perheen ja ystävien seurasta hyvän ruoan ja juoman parissa. Suomessa pääsiäistä vietetään myös kevään juhlana, sillä pitkän talven jälkeen päivä alkaa viimein pidentyä ja aurinko lämmittää.

Pääsiäistä osataan juhlia myös Suomen rajojen ulkopuolella. Siinä missä monet suomalaiset mielellään viettävät tätä värikästä juhlaa omassa kodissaan läheistensä kanssa, monet suuntaavat Euroopan suurkaupunkeihin juhlimaan ja nauttimaan tästä kansainvälisesti tunnetusta juhlasta, johon jokainen maa ja kulttuuri on sulattanut myös omia perinteitään ja historiaansa.

Parhaat festivaalit ympäri Eurooppaa pääsiäisen aikana

Festivaali-matkailu eli tiettyjen festivaalien perässä matkustaminen on kasvattanut suosiotaan valtavasti niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Kansainväliset mega-festivaalit, kuten Lollapaloosa, Tomorrowland ja Burning Man kasvavat massiivisesti vuosi vuodelta keräten miljoonia musiikin rakastajia jättiläismäisille keikkalavoille tanssimaan ja pitämään hauskaa. Vaikka kotimaamme pääsiäisperinteet ovat lähes vertaansa vailla, pääsiäinen on myös erinomainen ajankohta lähteä kiertämään Euroopan festivaaleja. Esittelemme seuraavaksi mielenkiintoisia menopaikkoja ympäri Eurooppaa nimenomaan pääsiäisviikon aikaan!

  • Pääsiäisviikko Espanjassa

Erityisesti katolisessa Espanjassa pääsiäinen on valtavan suosittu uskonnollinen juhla, jolloin suuria massoja ihmisiä kokoontuu kaduille seuraamaan kulkueita, konsertteja ja muita julkisia tapahtumia. Pääsiäisviikon tapahtumia juhlitaan laajalti ympäri Espanjaa, erityisesti Etelä-Espanjassa, jonne myös pohjoisessa asuvat paikalliset usein matkustavat pääsiäisen aikaan.

  • Bernin Jazz-festivaalit

Jazzin ystäviä hemmotellaan myös pääsiäisen aikaan, sillä Sveitsin Bernissä Jazz-festivaalit järjestetään joka vuosi maaliskuusta toukokuuhun ja festivaalien kesto ylittää huimat kaksi kuukautta. Näihin kahteen kuukauteen mahtuu satoja eri esiintyjiä, joukossa niin paikallisia kuin kansainvälisiäkin nimiä. Berniin pääsee helposti junalla ympäri maata ja esimerkiksi Zürichista matka taittuu kätevästi alle tunnissa.

  • Norjan Sami Easter Festival

Myös Suomen naapurimaassa Norjassa pääsiäinen on osattu yhdistää mielenkiintoisesti paikalliskulttuurin. Pohjoismaiden alkuperäiskansan saamelaisten asuttama Kautokeinon kylä täyttyy pääsiäisviikon aikana live-musiikista, taiteesta ja koko festivaalin huipentavasta World Reindeer Racing Championships -turnauksesta eli poroajon maailmanmestaruuskilpailuista!

  • Budapestin kevätfestivaalit

Unkarin Budapestissa kevät toivotetaan vastaan Suomen tavoin musiikin, tanssin ja taiteen kautta. Reilut kuusi viikkoa kestävät festivaalit pitävät sisällään niin jazz-musiikkia, oopperaa, taidenäyttelyitä, klassista musiikkia kuin nykyaikaisia sirkusnäytöksiä. Nämä festivaalit ovat erinomainen keino tutustua sekä Unkarin taiteeseen, kulttuuriin että koko Itä-Euroopan pääsiäisperinteeseen.

  • Kuninkaan päivä Hollannissa

27.huhtikuuta vietettävä kuninkaan päivä eli Koningsdag lienee kiistattomasti yksi Hollannin juhlituimpia päiviä erityisesti Amsterdamissa, jonne kokoontuu vuosittain lähes miljoona ihmistä juhlistamaan Alankomaiden kuninkaan Willem-Alexanderin syntymäpäivää. Kuninkaan päivän aikana koko maa täyttyy erilaisista musiikkitapahtumista, karnevaaleista ja kulkueista, joissa päävärinä hallitsee kirkas oranssi.

  • Noitien yö Saksan Thalessa

Noitien yö eli Walpurgisnacht on kiistattomasti yksi Saksan jännittävimpiä festivaaleja erityisesti noitien ja velhojen ystäville. Legenda kertoo, että näillä mystisillä olennoilla oli tapana kokoontua vuosittain Thalessa sijaitseville kukkuloille tekemään taikojaan. Noitien yötä vietetään aina 30. huhtikuuta, mutta kaupungista löytyy myös paljon muita tapahtumia ja aktiviteetteja koko pääsiäisviikon aikana.

customify