Valikko Sulje

Lähde Euroopan suosituimmille festivaaleille – kerää matkakassa kuntoon

Euroopassa on runsaasti eri musiikkityyliä edustavia festivaaleja, jotka keräävät kymmeniä ja jopa satoja tuhansia kävijöitä. Suurella festivaalilla käyminen voikin olla elämys, jota ei tule koskaan unohtamaan. Varmaa on, että reissubudjetin tulee olla kunnossa. Mitä kauemmaksi reissu suuntautuu ja mitä pidempään reissussa ollaan, sitä enemmän se tulee myös maksamaan. Matkakassaan voi kerryttää helposti myymällä ylimääräistä tavaraa. Jos nurkissa lojuu esimerkiksi ylimääräinen käytetty iphone niin on syytä harkita sen myymistä. Myymällä voi saada rahaa, jotka voi laittaa säästöön festarireissua varten. Toki myös perinteinen säästäminen kannattaa. Kun palkasta laittaa säästöön pienenkin summan, kertyy siitä ajan kuluessa mukavan suuruinen summa.

Itselleen on syytä tehdä budjetti ennen kuin varsinaisen reissun suunnitteleminen aloitetaan. Ensin tulee tietenkin päättää kohde, eli se, mille festivaalille lähdetään. Festivaalien kestot vaihtelevat parista päivästä jopa viikkoon. Toki festivaaleilla voi olla vain osan ajasta, mutta tämäkin kannattaa selvittää etukäteen, jotta voi ostaa lipun oikeille päiville. Majoitus on suuressa roolissa, kun puhutaan festivaaleist. Jotkut kävijöistä haluavat kokea mahdollisimman autenttisen tunnelman ja yöpyvät leirintäalueella teltassa. Toiset taas vaativat aina sen, että pääsevät hotelliin puhtaisiin lakanoihin nukkumaan. Mikä tahansa onkin se itselle mieluisin majoitustapa, tulee tämäkin asia ottaa huomioon budjettia laatiessa. Mitä korkeampitasoinen majoitus on, sitä enemmän se tulee myös maksamaan.

Euroopan parhaat festivaalit

Monet mieltävät Barcelonassa, Espanjassa järjestettävän Primavera Sound -festivaalin Euroopan parhaimmaksi festivaaliksi. Kyseinen festivaalit vetää hurjasti porukkaa paikalle. Tulijoita on aina Nepalista ja Madagaskarilta asti. Primavera Sound järjestetään kesäkuussa. Kyseinen festivaali ei keskity ainoastaan yhteen musiikkityyliin, vaan siellä nähdään artisteja ja yhtyeitä, jotka edustavat eri musiikkityylejä. Muusikot saapuvat festivaalille maailman eri kolkista, mikä tuo oman lisänsä festivaalin tunnelmaan.

Portugalin Lissabonissa järjestettävä NOS Alive on myös monen suosiossa. Aivan rantojen lähettyvillä järjestettävä festivaali saa monet yhdistämään rantaloman ja festivaaleilla juhlimisen. NOS Alive on erikoistunut raskaaseen musiikkiin. Vuonna 2022 pääesiintyjinä nähdään muun muassa Red Hot Chili Peppers, Faith No More sekä The Strokes. Festivaali on niin suosittu, sillä se pystyy kasaamaan aina kovan luokan artistikattauksen. Tälle heinäkuussa järjestettävälle festivaalilla eivät kuitenkaan pääse kaikki halukkaat, sillä lippuja on vain rajoitettu määrä. Niiden kanssa kannattaa siis olla tarkkana, jotta liput eivät ehdi menemään.

Saksan Ferropoliksessa järjestetään festivaali, joka kantaa nimeä Melt. Jo kyseinen alue on erittäin mielenkiintoinen, sillä se on entinen hiilikaivosalue. Alue sijaitsee vain hieman reilun sadan kilometrin päässä Berliinistä. Festivaalin aikana festivaalibussi kulkee Berliinin ja Ferropoliksen väliä ja kuljettaa juhlijoita molempiin suuntiin. Melt-festivaaleilla kuullaan tanssimusiikkia ja poppia.

customify