Valikko Sulje

Miten majoittua festivaaleilla?

Majoittuminen on monesti yksi festarireissua suunnittelevaa eniten mietityttävistä asioista. Kyseessä on kuitenkin suuri menoerä, joka voi hieman valitusta majoitustyypistä riippuen haukata jopa valtaosan festaribudjetista. Toki majoituksen valinta on siinäkin mielessä tärkeä kysymys, että huono majoitus helposti pilaa jopa koko festarikokemuksen, kun taas hyvin valittu majoitus tekee kokemuksesta entistä paremman.

Mitään tiettyä majoitusmuotoa ei kuitenkaan voi suositella kaikille, sillä eri ihmisille sopivat hyvin eri asiat. Aivan ensimmäiseksi majoitusta suunniteltaessa kannattaa toki ottaa huomioon oma budjetti ja tarkistaa eri majoitustyyppien hinnat festareilla, joille olet suuntaamassa. Jos olet liikkeellä pienellä budjetilla, iso osa majoitusvaihtoehdoista sulkeutuu pois jo niiden hinnan puolesta.

Toinen tärkeä asia festarimajoitusta etsiessä on olla liikkeellä ajoissa. Jos alat pohtia majoitusasiaa vaikkapa vasta kuukautta ennen festivaaleja, olet yleensä jo auttamatta myöhässä. Tällöin jäljellä on monesti enää kalliita hotellihuoneita ja mahdollisesti telttamajoitusta. Jos olet etsimässä majoitusta hyvissä ajoin, on sinulla yleensä valittavissasi huomattavasti enemmän vaihtoehtoja. Näistä lisää alla.

Telttamajoitus

Kaikista klassisin festarimajoituksen muoto on yöpyä teltassa leirintäalueella. Moni on jopa sitä mieltä, että aidon festarikokemuksen saa vain teltassa yöpymällä. Kyseessä on yleensä myös yksi edullisimmista majoitusvaihtoehdoista, ja telttapaikan koko festarien ajaksi voikin saada jo muutamalla kympillä. Toki jos telttaa ei omista ennestään ja sen joutuu hankkimaan vain festareiden takia, ei telttamajoitus ehkä olekaan enää niin edullinen vaihtoehto. Eikä teltassa yöpyminen tietenkään ole vaihtoehto kaikkien mieleen, vaan osa festarivieraista nukkuu mieluummin ilmastoidun hotellihuoneen mukavassa sängyssä.

Asuntoauto- tai -vaunumajoitus

Mikäli teltassa majoittuminen tuntuu liian askeettiselta, mutta haluaisit kuitenkin majoittua leirintäalueella, asuntoautossa tai -vaunussa yöpyminen voi olla hyvä vaihtoehto. Jos omistat tällaisen jo entuudestaan tai voit lainata sellaista esimerkiksi joltain tuttavaltasi, selviät majoituksista myös melko edullisesti. Toki sitten, jos joudut vuokraamaan asuntoauton tai -vaunun, ei kyseessä enää ole välttämättä ihan mikään halpa homma, mutta tämä vaihtoehto saattaa silti tulla halvemmaksi kuin hotellihuone festareiden aikana.

Koulumajoitus

Monesti festareiden yhteydessä järjestetään myös koulumajoitusta. Koulumajoitus on yleensä myös kohtuullisen edullinen vaihtoehto, ja joskus jopa samaa hintaluokkaa kuin leirintäalueella majoittuminen. Edullisuudestaan huolimatta koulumajoitus on monen mielestä telttamajoitusta astetta mukavampi vaihtoehto. Tällöin saa sentään nukkua sisätiloissa, eikä esimerkiksi sateella tarvitse pelätä majapaikkansa alkavan lainehtia.

Hotelli- ja hostellimajoitus

Hotellissa majoittuminen on yleensä kaikista kallein majoitusvaihtoehto festivaalien aikaan, mutta sopii loistavasti henkilölle, joka ei ole valmis tinkimään mukavuuksista. Hotellissa yöpyessä saa kuitenkin nukkua kunnollisessa sängyssä, eikä kylpyhuonetta tarvitse jakaa muiden festivaalivieraiden kanssa. Hotellissa yöpyvä pääsee myös toki yleensä nauttimaan miellyttävästi sisustetusta huoneesta, jota koristavat huolella valitut tekstiilit, seinäpaneelit ja kalusteet. Hotellista asteen edullisempi vaihtoehto on hostellimajoitus, joskin hostellienkin hinnat saattavat kivuta melko korkeiksi festivaalien aikaan.

Majoitus yksityishenkilöiden luona

Monesti myös yksityishenkilöt tarjoavat majoitusta kotonaan festivaalien aikaan. Parhaiten yksityismajoituksia löytää netin majoituksenhakupalveluiden, esimerkiksi Airbnbn, kautta. Toisinaan yksityishenkilöt saattavat ilmoitella tarjolla olevasta majoituksesta myös esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tai erilaisilla netin myyntipalstoilla. Yksityisen tarjoamaa majoitusta saattaa löytyä halvemmalla kuin hotellimajoitusta, mutta myöskään hotellitasoista aamupalaa tai muita palveluja ei kannata tällöin odottaa.

customify