Valikko Sulje

Raskaamman musiikin tärpit

Kotimaiset festivaalit hemmottelevat raskaamman musiikin ystäviä. Raskasta rockia tai metallimusiikkia pääsee kuuntelemaan melkein missäpäin tahansa Suomea. Metallibändejä esiintyy suurilla kotimaisilla festivaaleilla, mutta raskaammalle musiikille on olemassa tietysti omiakin festivaaleja, jos haluaa keskittyä kuuntelemaan vain oman genrensä musiikkia. Tapahtumat eivät onneksi kaikki sijoitu samalle viikonlopulle, vaan tarjontaa löytyy pitkin festivaalikesää. Vuoden 2018 ehdottomasti kovimmat tapahtumat esitellään seuraavaksi.

Tuska

Raskaan musiikin ehdoton ykköstapahtuma on Helsingin Suvilahdessa

järjestettävä Tuska. Festivaali on järjestetty vuosittain yli 20 vuoden ajan eikä meno ole hiipumaan päin. Tämän vuoden esiintyjälista tarjoaa varmasti jokaiselle raskaan musiikin ystävälle jotakin. Tämän vuoden odotetuimpia esiintyjiä ovat ranskalainen Gojira sekä legendaarinen Europe, jotka molemmat todistavat kuinka laidasta laitaan tapahtuman musiikkikattaus onkaan. Itse päätapahtuman jälkeen voi jatkaa matkaa Helsingin yöhön, jossa järjestetään useita jatkoklubeja yön pikkutunneille saakka.

Nummirock

Keskikesän klassikkofestivaali Nummirock järjestetään vuosittain juhannuksena Nummijärvellä. Tuskan tavoin, Nummirock on jo aivan aikuinen festivaali, sillä tapahtuma on järjestetty jo yli 30 kertaa. Jos metallimusiikin ystävältä kysytään, juhannusta tuskin voisi paremmin vietä kuin Kauhajoella kuunnellen Saxonia, Danko Jonesia ja Moonsorrow’ta. Festari on myös nelipäiväinen, joten juhannustunnelmaan voi ottaa jo varaslähdön, mutta sitä voi myös pitkittää aivan viikonlopun viime hetkiin asti ennen kuin paluu arkeen koittaa.

South Park Tampere

Vuonna 2017 hengähdystaukoa pitänyt South Park -festivaali järjestetään jälleen vuonna 2018 Tampereen Eteläpuistossa. Festivaalin sijainti on aivan Tampereen keskustan läheisyydessä, mikä takaa loistavat julkisen liikenteen yhteydet festivaalialueelle. Festivaali on kaksipäiväinen ja esiintyjälistalla komeilevat niin kotimaiset kuin ulkomaiset raskaan musiikin kärkinimet. Tämän vuoden tärppeinä nimettäköön muun muassa perjantain pääesiintyjä Ghost ja lauantain legendaariset saksalaisbändit Helloween ja Accept.

customify