Valikko Sulje

Suklaan ystäville

Ehkä yksi ilmiselvimmistä nautintoaineista on suklaa. Tästä syystä ei olekaan mikään yllätys, että ympäri maailmaa järjestetään festivaaleja, joiden pääosassa on suklaa. Tämä herkullinen aine on synnyttänyt tapahtumia kaikkialle maailmaa aina Kiinasta Brasiliaan ja Saksasta Etelä-Afrikkaan asti.

Kuten usean muunkin festivaalin kohdalla, suklaafestivaaleille päätyvät usein sekä ammattilaiset, harrastelijat kuten satunnaiset nautiskelijat. Suklaalle pyhitetyillä festivaaleilla pystyy näkemään upeita taideteoksia suklaasta, patsaita hienoimmasta sveitsiläisestä suklaasta sekä niin pieniä kuin suuriakin annoksia. Festivaalit ovat ammattilaisten mahdollisuus kilpailujen ohella päästä esittelemään taitojansa suuren yleisön eteen ja niittää mahdollisesti mainetta.

Festivaalit ovat myös ajatusten vaihtopaikka ja inspiraation lähde. Tästä hyötyvät tietenkin ammattilaiset, jotka pääsevät näkemään mitä uutuuksia alalla on, mutta amatöörit hullaantuvat uusista laitteista tai tekniikoista aivan yhtä lailla. Satunnaisille harrastelijoille tai vain suklaasta nautiskelijoille festivaalit antavat myös mahdollisuuden nähdä, mitä kaikkea suklaan valmistusprosessiin kuuluu ja miten ala kehittyy. Mutta kaikkein tärkeintä tietysti on, että festivaaleilla pääsee maistamaan itse suklaata.

Eurooppalaiset suklaafestivaalit

Jos ei halua matkustaa aivan ympäri maailmaa suklaan perässä, löytyy Euroopasta onneksi laadukkaita festivaaleja, joissa voi käydä ottamassa oppia ja maistelemassa uutuuksia suklaan maailmasta.

Saksassa Tübingenissä järjestettävä chocolART on Saksan suurin

suklaafestivaali. Tapahtuman aikana järjestetään kokkauskursseja, maistiaisia ja muita suklaa-aiheisia aktiviteetteja. Festivaali kestää yhteensä viikon ja sen yhteydessä auki olevaan chocoMarketiin on ilmainen sisäänpääsy, joten maistelemassa voi käydä vaikka joka päivä, jos ei halua osallistua festivaalin maksullisiin tapahtumiin joka päivä. Festivaali järjestetään vuosittain joulukuun alussa, mikä on täydellinen ajankohta, jos haluaa käydä ostamassa makeita joululahjoja.

Euroopan suurin suklaafestivaali Eurochocolate järjestetään puolestaan Italiassa. Lokakuussa järjestettävän tapahtuman aikana voi nähdä valtavia suklaaveistoksia ulkoilmassa, kuunnella musiikkia ja tietysti ostaa suklaata katumyyjiltä. Festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1994 ja on siitä lähtien järjestetty vuosittain Perugian kaupungissa. Täydellinen syy suunnata syysloman ajaksi Italiaan nauttimaan vielä lämpimistä syysilloista ja syntisestä suklaasta.

customify