Valikko Sulje

Festivaaleja kahville

Kahvin kuluttajina suomalaiset jatkavat maailman kärkimaana. Ei siis olekaan ihme, että haluamme uppoutua kahvin lumoihin myös festivaalien merkeissä. Kahvin ympärille on onneksi rakennettu tapahtumia niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Jos olet barista tai haluat tietää enemmän kahvista, kuin mitä Juhla Mokka -paketin kyljessä lukee, kannattaa suunnata kahvin ympärille rakennetuille festivaaleille.

Jos on intoa yhdistää matkailu ja festivaaleilla käynti, kannattaa suunnata Lontooseen huhtikuussa. Silloin järjestetään Itä-Lontoossa Brick Lanella The London Coffee Festival. Tapahtuman keskiössä on tietysti juoma itse, kahvi, mutta se näkyy ohjelmassa muullakin tavoin kuin itse juoman valmistamisessa. Festivaalin aikana kahvista tehdään taidetta, cocktaileja ja tietysti tutustutaan eri paahtoihin. Tapahtuma on järjestetty jo useampana vuonna ja se on trenditietoisten kahvin kuluttajien ykköskohde Lontoossa.

Lontoosta kotimaahan saapumisen jälkeen voikin suunnata heti seuraavaksi Helsingin Kaapelitehtaalle, jossa järjestetään huhtikuun loppupuolella Helsinki Coffee Festival, joka on Pohjoismaiden suurin kahvifestivaali. Festivaali on siitä erikoinen, että sinne tulee ostaa liput sessioittain. Festivaalin päivät on jaettu joko aamu- tai iltapäiväsessioihin, jotta tapahtuman ruuhkautuminen vältetään ja kävijät saavat kaiken mahdollisen tapahtumasta irti, eivätkä joudu stressaamaan väenpaljoudessa. Festivaalikävijät pääsevät nauttimaan eri huippukahveja, mutta heillä on myös mahdollisuus oppia valmistamaan entistä parempaa kahvia kotioloissa sekä miten eri laitteilla pystyy valmistamaan kahvia.

customify