Valikko Sulje

Yksin vai ryhmässä?

Festivaaleilla käyminen on useimmiten mielletty ryhmäaktiviteetiksi, mutta nykyään on suosittua käydä kulttuuritapahtumissa myös yksin. Yksin käyminen saattaa tuntua aluksi pelottavalta ajatukselta, mutta tähänkin on olemassa vinkkejä heille, jotka ovat valmiita nauttimaan tapahtumissa täysin rinnoin sooloillen. Mutta jos yksin reissuun lähteminen tuntuu vieraalta, voi aina järjestää reissun yhdessä. Jos olet vielä kahden vaiheilla kumpaan vaihtoehtoon kallistua, on hyvä miettiä plussia ja miinuksia.

Yksin festareille

Jos suuntaat yksin esimerkiksi musiikkifestivaalille, ehdottomia plussia ovat:

  • Saat valita itse, mitä esiintyjää menet milloinkin katsomaan
  • Ei tarvitse pelätä, että hukkaa matkaseuran
  • Festivaalille saa saapua mihin aikaan tahansa
  • Festivaalilta saa myös lähteä milloin tahansa
  • Ei tarvitse tuhlata aikaa muiden juomatilauksia tai bajamaja käyntejä odottaessa

Soolona matkatessa saattaa tosin joskus olla haikeaa, jos ei voikaan nähdä lempibändiään parhaan kaverinsa kanssa tai ei voi jakaa iloa uusien artistien löytämisestä. Onneksi kokemuksista voi aina kertoa jälkikäteen. Telttaileminen ei välttämättä ole se miellyttävin yöpymismuoto, jos on yksin liikkeellä, mutta onneksi monia festivaaleja järjestetään myös kaupunkialueella. Tällöin ei tarvitse pähkäillä teltan pystyttämisen kanssa yksin, vaan voi helposti hypätä hotellihuoneen tai oman kotinsa sänkyyn päivän tapahtumien jälkeen.

Ryhmässä festivaaleille

Kaveriporukalla matkaaminen on se yleisin festivaaleilla käymisen muoto, mutta sillä voi olla yllättäviäkin plussapuolia. Niistä seuraavassa muutama:

  • Joku pitää sinusta varmasti huolta
  • Kustannukset voivat olla matalammat (teltassa yöpyminen yhdessä on halvempaa kuin yksin hotellissa)
  • Voit lyöttäytyä yhteen toisen kaveriporukan kanssa
  • Joku on varmasti napsinut kuvia tai ottanut videoita, vaikka itse olisit unohtanut

Tietysti aikataulujen yhteen sovittaminen ja edes sen oikean festivaalin valitseminen saattaa olla jo hankalaa, mutta hyviä kokemuksia festivaaleilta tulee aina, vaikka porukassa joutuu tekemään kompromisseja.

Valitsitpa kumman tavan tahansa käydä festivaaleilla, et voi valita väärin – on täysin sinusta itsestäsi kiinni ottaa kaikki irti festivaaleista.

customify