Valikko Sulje

Itämäiset maut

Kiinnostus itämaiden eksotiikkaa kohtaan on jatkanut tasaisesti nousuaan. Nykyään ei ole enää hankalaa yrittää metsästää ainesosia japanilaisiin tai korealaisiin herkkuihin, joten tietotaitoa itämaisten kulinarististen nautintojen loihtimisesta voi hyvinkin lähteä hakemaan ruokafestivaaleille.

Yllättävä festivaali itämaisille mauille tulee ehkä Kuopiosta, jossa vuoden 2018 viinijuhlien teemana on nimenomaan Aasia, jonka ansiosta kalakukkokaupunki muuttuu heinäkuun aikana itämaisen ruuan ja viinin keskipisteeksi. Tapahtuman katukeittiöissä valmistetaan niin kiinalaisia, japanilaisia kuin korealaistakin ruokaa. Itämaiset vaikutteet eivät tosin näy tapahtuman viinilistassa, sillä Aasia ei ole tunnettu viininvalmistuksesta. Festivaalin viinit on tosin valittu niin, että ne käyvät tapahtumassa myytävän itämaisen ruoan kanssa hyvin yhteen.

Halutessaan voi aina suunnata ruokafestivaaleille itämaisten makujen perään ulkomaille. Suomalaisten suosikkikohteessa Lontoossa järjestetään useita itämaisia makuja esitteleviä festivaaleja vuosittain. Festivaaleja on muun muassa kiinalaiselle, vietnamilaiselle kuin malesialaisellekin ruoalle. Näissä tapahtumissa pääsee ostamaan valmiita annoksia suoraan katukeittiöistä, mutta yleensä järjestetään myös mahdollisuuksia päästä ammattilaisten oppiin. Festivaaleilta voi ostaa mukaan helposti myös eri raaka-aineita. Tämä voi helpottaa hyvinkin paljon esimerkiksi suomalaisia harrastelijoita, sillä kaikkia raaka-aineita ei aina tahdo helposti löytää kotimaisesta kauppojen valikoimasta.

Itämaisia makuja kannattaakin rohkeasti lähteä maistelemaan joko kotimaan tai ulkomaan festivaaleille. Ehkä jo muutaman vuoden sisällä Suomeenkin rantautuvat ensimmäiset suuren luokan itämaisen ruoan festivaalit.

customify