Valikko Sulje

Lähiruoka ihastuttaa

Lähiruokabuumi jatkaa nousuaan ja on saanut meidät kaikki palaamaan perinteisten ruoka-arvojen ääreen. Paikallisia makuja pääsee helposti maistamaan kaupunkien toreilla tai kauppahalleissa, mutta lähiruoan ympärille on myös rakennettu erilaisia festivaaleja ympäri Suomea. Näin globalisaation aikana, jolloin kaupan hyllylle tulee tuotteita jokaisesta maailman kolkasta, on huomattu että maamme omat ruoka-aitat pursuavat erilaisia makuelämyksiä. Metsän, järven ja peltojen antimia on alettu arvostaa uudelleen ja tähän ovat myös heränneet ruokafestivaalien järjestäjät.

Kuopio tunnetaan parhaiten kalakukkokaupunkina, mutta se on nostanut viime vuosina profiiliaan myös uusien lähiruokamakujen tuottajana. Sadonkorjuun aikaan järjestettävä Satoa-festivaali tuo yleisön tietoisuuteen erilaisia pohjoissavolaisia makuja. Aiempina vuosina on päästy nauttimaan mm. ruiscrumblesta mansikkakastikkeen kera sekä metsäsieni leivästä.

Jos maakuntamatkailuun ei ole mahdollisuutta, pystyy paikallisia upeita makuja maistelemaan myös pääkaupunkiseudulla. Yksi vuoden kohokohdista on Taste of Helsinki -tapahtuma, joka ihastuttaa vuosittain Töölönlahden puistossa. Tapahtumassa on tarjolla huippuravintoloiden annoksia, mutta yleisön suosikkiannoksien joukkoon kiilaavat hyvin usein kotimaiset maut, kuten kuusenkerkkä ja siika.

Koko vuoden ympäri järjestäjään tietenkin myös perinteisiä markkinoita eri puolilla Suomea. Nämä ovat oiva tapa palata perusmakujen ääreen ja katsastaa mitä eri maakunnilla on tarjota. Markkinoita ei ehkä heti tule ajateltua festivaaleiksi, mutta sitä ne nimenomaan ovat. Viihdyttäviä iloisia tapahtumia, joissa on tarjolla erinomaista puhdasta lähiruokaa.

customify