Valikko Sulje

Viinin ja oluen ystäville

Jos ruoan ympärille on rakennettu festivaaleja, niin tietenkin näkyvyyttä ansaitsevat myös erilaiset juomat. Kotimaisia festivaaleja on rakennettu viinin ja oluen ympärille jo jonkin aikaa, näistä tunnetuin tapahtuma lienee Kuopion viinijuhlat, mutta uusia mielenkiintoisia tapahtumia nousee vuosittain ympäri maata.

Oluen harrastajille

Helsinki Beer Festival kokoaa yhteen Helsingin Kaapelitehtaalle oluen harrastajat huhtikuun alussa. Festivaalin aikana valitaan vuoden olutkilpailun voittajat, jossa on joka vuosi useampi sarja. Luonnollisesti festivaaleilla pääsee nauttimaan laadukkaita eri oluita ja siidereitä.

Tuhansia ihmisiä vuosittain houkutteleva Suuret Oluet – Pienet Panimot on siitä erikoinen festivaali, että se kiertää ympäri Suomea. Tapahtuma ei siis rajoitu vain yhteen kaupunkiin, vaan pienpanimoiden makuja voi päästä maistelemaan aina Helsingistä Ouluun ja Turusta Kuopioon asti. Tapahtuma on valittu vuonna 2016 vuoden matkailutapahtumaksi Suomessa ja se tekee kuluttajille tunnetuksi lukuisten pienpanimoiden oluita, siidereitä ja virvoitusjuomia. Tapahtuman aikana myydään tietysti myös paikallisia ruokatuotteita, jotka käyvät täydellisesti yhteen panimotuotteiden kanssa.

Viinimaailman uusia tuulia

Helsingin vilkkaaseen tapahtumakalenteriin ilmaantui uutena tuttavuutena pari vuotta takaperin Grand Champagne Helsinki, jossa voi syventää omaa tietouttaan samppanjasta. Tapahtuma kokoaa yhteen alan asiantuntijat sekä juomasta nauttijat. Tapahtuma on kolmipäiväinen ja se järjestetään Helsingin tunnelmallisella Vanhalla Ylioppilastalolla. Tapahtuman aikana järjestäjään Master Class -luentoja ja festivaalia kunnioittavat läsnäolollaan alan arvostetut kellarimestarit. Vuoden 2018 festivaalin aikana pystyy maistelemaan tuotteita jopa 40 eri samppanjatalolta. Vanhalla Ylioppilastalolla on myös mahdollista ostaa maisteluannoksia samppanjan oheen. Annoksista vastaavat Helsingin valikoidut huippuravintolat.

Viinin ystäviä hemmotellaan vuosittain Kuopion viinijuhlilla, jotka järjestetään keskellä kesää kesä-heinäkuun vaihteessa. Vuoden 2018 teemana on eksoottinen Aasia, joka on raikas uusi tuttavuus viinimaailmassa. Kuopion viinijuhlat ovat se tunnetuin viinitapahtuma Suomessa ja se kestää myös yli viikon. Festivaalin suosiota selittää suurelta osin se, että se ei rajoitu pelkästään viiniin, vaikka tapahtuman nimi antaa niin ymmärtää. Joka päivän huipentumana on kotimaisen musiikin kärkinimiä sekä silloin tällöin myös ulkomaisia tähtiä. Tapahtuma järjestetään Kuopion satama-alueella, joka on miljööltään kaunis ja täydellinen kesäilloista nauttimiseen.

customify