Valikko Sulje

Budjetoi ajoissa

Festivaaleilla käynti ei yleensä ole halpaa lystiä. Lippujen hinnat nousevat vuosi vuodelta ja myöskään hinnat festivaalialueen sisällä eivät ole alhaisia. Etukäteen suunnittelemalla saa kuitenkin rahansa riittämään.

Lippujen osto

Yleensä liput saa ostettua edullisemmin, jos ne ostaa aiemmin. Jotkut kotimaiset festivaalit ovat ottaneet käyttöön myös dynaamisen hinnoittelun, mikä on auttanut tarjoamaan kuluttajille edullisemmat lippujen hinnat, mutta auttanut myös järjestäjiä saamaan entistä enemmän lipputuloja ennen itse tapahtumaa. Lippujen ostamisessa ei kannata siis jahkailla. Mitä aiemmin ostat, sitä enemmän saat säästettyä rahaa muihin menoihin.

Matkustaminen ja yöpyminen

Jos joudut ottamaan junan tai lentokoneen päästäksesi haluamaasi tapahtumaan, tulee matkoja varatessa ottaa huomioon sama asia kuin lippujen ostossa – mitä aiemmin ostat, sitä enemmän säästät. Vaikka joukkoliikenteen hintoja on laskettu huomattavasti viime vuosina, saattavat hinnat nousta hyvinkin korkealle edullisten lippujen loputtua myynnistä. Olisi hyvä yrittää ostaa matkaliput ainakin kaksi kuukautta ennen varsinaista tapahtumaa, ettei joudu kärsimään viime hetken korkeista hinnoista. Matkaa voi myös yrittää taittaa kimppakyydeillä, jos yksin autolla ajaminen ei innosta. Kukaan tuskin on bensakulujen jakamista vastaan.

Yöpymiseen voi olla myös useita edullisia vaihtoehtoja. Telttailu saattaa usein olla edullisin vaihtoehto, mutta Airbnb:n kaltaisten palveluiden kautta varattu majoitus voi olla hyvinkin edullinen vaihtoehto ja myös mukavampi persoonattomaan hotellihuoneeseen verrattuna. Näin voi säästää festivaalikuluissa ja ei tarvitse tuskailla riittävätkö varat festivaalilla käymiseen.

customify